Herfst Retraite, oogsten

Driedaagse Herfst Retraite op Kasteel Slangenburg in Doetinchem
Datum: 24 t/m 26 september 2021

Oogsten
In de herfst, als de vruchten na de warme zomer gerijpt zijn, is het tijd om te oogsten. Een mooi seizoen om in alle rust stil te staan bij je eigen oogst. Wat heb jij allemaal bereikt? Waar pluk jij nu de vruchten van. Vaak slaan we deze stap over en nemen we er de tijd niet voor. Maar bewust aandacht geven aan wat er goed gaat, dat eren en ‘vieren, is onlosmakelijke verbonden met leven in vreugde en overvloed.

Hoe verder
Na het oogsten komt als vanzelf de vraag op “Hoe wil ik verder?”. Wat geeft mij nog meer vreugde, waar wil ik aandacht aan geven. Ga je door op dezelfde voet, of wil je nieuwe/andere zaden planten. Soms betekent dat ook dat er ruimte gemaakt moet worden. Wat mag er gesnoeid worden, wat wil je loslaten? Of hebben sommige processen meer rijping nodig, en moet je geduld oefenen.

Jij bent de architect
Ieder mens staat aan het stuur van zijn eigen leven. Jij bent de de (tuin)architect. Niemand anders dan jij kan bepalen wat mooi, plezierig of zinvol is voor jou. Door in alle rust, ruimte en vrijheid hierop te reflecteren, kan je bewustere keuzes maken voor de vervolgweg die bij Jou past. Want hoe bewuster jij aandacht geeft aan jouw wensen, hoe meer het groeit in die gewenst richting.

Koning(in) te rijk
Heb jij zin om deze herfst eens bewust te ‘oogsten’ en je te bezinnen op een leven in vreugde en overvloed? Voel je dan een ‘koning(in) te rijk’ op het prachtige kasteel Slangenburg, en schrijf je in voor deze heerlijke herfstretraite! (zie kopje ‘aanmelden’ onderaan deze pagina)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als groepsleider, sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht, helderheid en inspiratie. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.s-way.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Corona
Kasteel Slangenburg heeft er alles aangedaan om het verblijf veilig te maken i.v.m. corona en de 1,5 meter maatregel.

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. En vrij toegang tot het hele kasteel en de tuin. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en zijn er diverse (vrijwillige) groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning, inzicht en inspiratie.

Daarbij kun je denken aan: meditaties, qigong, wandel opdrachten, thema-gerichte teachings, uitwisselen van bevindingen, het lopen van een labyrint, een bezoek aan de abdij.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf en anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway!😊

Wanneer:
24 t/m 26 september 2021. Aankomst vrijdag rond 14.30/15.00 uur. En vertrek zondag circa 14.30 uur.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. Het overkoepelend thema is Oogsten, maar er is ook ruimte voor andere (individuele) thema’s.

Door wie:
Saskia Braakman van Let’s Sway: www.s-way.nl/overmij.

Kosten:
Totaal prijs van deze 3-daagse retraite is € 545,-. Dit is inclusief twee overnachtingen in een eigen kamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), drie maaltijden per dag, koffie & thee, afgestemde begeleiding ter plekke (zoals hierboven beschreven onder ‘wat’ ) en een telefonisch voor- en nagesprek (intake en outtake). Voor een luxere kamer geldt een toeslag.
Fris- en alcoholische dranken zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden afgerekend.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Wil jij ook genieten van deze heerlijke herfstretraite, meld je dan aan door te bellen of mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is circa 4 tot 6 personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom!

Terug naar Retraite overzicht