Koning Winter Retraite

Driedaagse winter retraite op Kasteel Slangenburg in Doetinchem
12 t/m 14 maart 2021

Vanwege de lock-down is deze retraite verzet van januari naar maart, net nog op de laatste dagen van de winter. Nu heel hard duimen dat het door kan gaan!


Koning Winter
De winter is het seizoen waarin de natuur het stilst is
Schijnbaar gebeurt er niks
Maar ondertussen rijpt het ondergronds…
Het stil liggen geeft aan de grond nieuwe kracht en vruchtbaarheid
Om straks helemaal klaar te zijn
Voor de bloei van het nieuwe seizoen

Koning te rijk
Ben jij er aan toe om in hartje winter een paar dagen ‘braak te liggen’? Te leven als een echte koning(in) op het prachtige oude Kasteel Slangenburg. Een unieke plek waar je je waant in vroegere tijden. En je je in alle rust kan bezinnen op het besturen van jouw eigen koninkrijk.

Jij zit aan het stuur
In de retraite krijg je zicht op jouw Levens-stuur. Het wordt helder op welke leefgebieden jij wilt aan- of bijsturen. Zodat jouw levensreis er een van plezier en voldoening is. Daarnaast krijg je zicht op patronen die je hier van afhouden.
Ondersteunend hierbij zijn meditaties, yoga of qigong oefeningen, (individuele) wandelingen, individuele (coach) gesprekken, groepsinspiratie, het lopen van een labyrint. Deelname hieraan is vrijwillig. Juist niets moet en alles mag. Jij zit aan het stuur van jouw eigen (retraite) pad!

Voel je de koning te rijk en schrijf je in voor deze retraite! 
(onderaan deze pagina bij kopje ‘aanmelden’)

Begeleiding door Saskia Braakman

Op m’n 28e nam ik m’n eerste sabbatical en sindsdien ben ik verkocht aan korte of langere pauzes in mijn leven. In de ruimte ontstaat altijd wat nieuws. Zo heb ik ruim 20 jaar geleden mijn commerciële loopbaan omgeruild voor werken in de persoonlijk ontwikkeling en bewustwording, nu al jaren als coach (work, life & talent coaching).

Op de retraite ben ik aanwezig als je sparringpartner en coach, en kan ik bijdragen aan het verkrijgen van inzicht en helderheid. Ik heb een positieve insteek en een scherp oog voor talenten en verlangens. En ook voor wat iemand tegenhoudt, waar het vastdraait. Ik werk sterk in het NU met een niet-oordelende houding, afgestemd op de energie en behoefte van individu en groep. Daarbij put ik uit de vele ervaringen op mijn eigen pad in persoonlijke, intuïtieve en professionele ontwikkeling, zie www.s-way.nl/overmij.

Gastenhuis Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg kwam op mijn pad. Ik vond het meteen een geweldige locatie voor een retraite. Het ligt in een prachtig natuur- en wandelgebied waar je direct toegang tot hebt. Het is geheel in de oorspronkelijke stijl gelaten en ademt rust en gastvrijheid uit. Niet in de laatste plaats door de groep vrijwilligers die de gasten een fijne tijd willen bezorgen.

Om de rust te behouden wordt gevraagd geen mobiele telefoons te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes, en na 23.00 uur helemaal stil te zijn. In de (stilte) bibliotheek is er wel wifi beschikbaar. Verder is er een fijne ruime woonkamer, zijn er fietsen te huur, een prachtige tuin met boomgaard en wordt drie keer per dag op vaste momenten een maaltijd geserveerd waar we bij aanschuiven.

Kasteel Slangenburg heeft er alles aangedaan om het verblijf veilig te maken i.v.m. Corona en de 1,5 meter maatregel. Op het moment is het kasteel gesloten vanwege de lock-down. Hopelijk weer open in maart!

Overzicht en praktisch

Wat:
We volgen het ritme van het gastenhuis. Dus drie vaste maaltijden per dag en stilte om 23.00 uur. Je hebt een eigen kamer. Er is ruime gelegenheid om (alleen) te wandelen, te fietsen, te lezen, te schrijven, te ontmoeten. Daaromheen is er ruimte voor individuele gesprekken en groeps-elementen die bijdragen aan ontspanning en inzicht, en die afgestemd zijn op individu en groep.

Het idee is dat je niks ’moet’. Alleen maar willen. Uit dit ont-moeten, ontmoet je je Zelf. En wellicht ook anderen. Laat het ontstaan. Let’s sway! 😊

Wanneer:
12 t/m 14 maart. Aankomst vrijdag tussen 11.00 en 11.30 uur, vertrek zondag tussen 12.00 en 12.30 uur. Voor de liefhebbers biedt het Koetshuis op het terrein van Slangenburg op zondag ‘Koffie to Go’ met wat lekkers voor de terugreis.

Locatie:
Gastenhuis Kasteel Slangenburg, Doetinchem https://www.kasteelslangenburg.nl

Voor wie:
Voor wie toe is aan bezinning en tijd en ruimte voor zichzelf onder afgestemde begeleiding. En dit zichzelf gunt!
Je kunt denken aan bezinnen op een bepaald thema of periode in je leven.

Door wie:
Saskia Braakman van S-way: www.s-way.nl

Kosten:
€ 525 inclusief 2 overnachtingen in een basiskamer met wastafel (gedeelde douche en toilet op de gang), alle maaltijden, koffie & thee, begeleiding ter plekke, bezinnend/reflectief voor- en nagesprek. Voor een luxere kamer geldt een toeslag.

Referenties:
Lees hier ervaringen van anderen over de retraites van Let’s Sway.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door te bellen of te mailen naar saskia.braakman@lets-sway.nl of 06 51519034. De groepsgrootte is tussen de 4 en 6 personen. Aanmelding is naar binnenkomst. Contact me ook gerust als je een vraag hebt of even wil overleggen. Zeer welkom! Dit worden dagen om van te genieten.

Terug naar Retraite overzicht